VAN KUNSTINSTALLATIE TOT ECOSYSTEEM

Koen Vanmechelen

LABIOMISTA is de belichaming van Vanmechelens artistieke en filosofische visie. Al meer dan 20 jaar werkt de bekende kunstenaar op de snijlijn van kunst, ge­meenschap en wetenschap. Zijn wijdlopig oeuvre omvat schilderijen, sculpturen, video’s, mixed media installaties en ‘levende kunst’ projecten. Zijn gedrevenheid stoelt op het geloof in kunst als promotor van wederzijds begrip en als gids in de zoektocht naar antwoorden op de grote uitdagingen van de 21e eeuw, de relatie tussen natuur en cultuur en duurzame gemeenschapsopbouw in het bijzonder.
Hans Op De Beeck

Het Stille Uitzicht Herckenrode Abdij

Het zachtgrijze landschap nodigt de toeschouwer uit naar de diepte te staren en te verdwijnen in een moment van introspectie. Het is geen toeval dat dit werk, dat exact op de plaats staat waar vroeger de abdijkerk stond, een spirituele dimensie heeft. De kunstenaar bedacht deze stille ruimte als een plek voor meditatie, geheel in lijn met een abdijsite.

"Ik hou erg van oude schilderkunst en van het idee om een venster op de wereld te bieden. Zodat je de toeschouwer uitnodigt om gewoon te staren. Ik hoop dat moment op te roepen waarop je je eigen individuele verhalen opzij schuift en gewoon alleen kan zijn met of in een beeld. Dat is voor mij de ruimte van de kunst. Ik geloof in het oude idee van catharsis: de tragische, problematische, maar tegelijk troostende kwaliteit van het beeld." (Hans Op de Beeck interview met Marc Holthof van H ART)
Uitstap met Chantal Fossion


meer info of groepsreservaties over onze uitstappen kan je via mail aanvragen